HomeFAQSearchGalleryRegisterLog in
Latest topics
more info::.




































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































Share | 
 

 JUS MATE 5 PRODUK PELANGSINGAN YANG SELAMAT

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
naniey5357



Number of posts : 7
id Penaja : ijam78
Registration date : 2008-09-03

PostSubject: JUS MATE 5 PRODUK PELANGSINGAN YANG SELAMAT   Wed Sep 03, 2008 11:48 am

JUS DIET MATE 5 UNTUK PELANGSINGAN YANG SELAMAT



Di formulasikan oleh Dr. Che Rozmey Che Din, Pakar Perunding Perbidanan dan Sakit Puan, MD(USM), M.MED(O&G)(USM) dan juga selaku Ketua Pegawai Eksekutif Jitra Medical Centre, Jitra Kedah.

Beliau telah melakukan penyelidikan dan kajian yang terperinci sejak dari Jun 2003 bagi mencari satu formula unik yang serba lengkap bagi program pengurusan berat badan.

Akhirnya, lahirlah JUS DIET MATE 5 yang begitu mujarab dalam mengatasi masalah kegemukan.

Herba-herba segar dari Eropah diadun khas istimewa dengan pati buah-buahan menggunakan kaedah 'biotech' terkini berteknologi nano amat berkesan dalam membantu mengurangkan selera makan, menjadikan anda rasa kenyang dan bertenaga untuk menjalani aktiviti harian. Adunan ini merupakan satu formula yang begitu istimewa di mana semua ramuan-ramuannya yang terpilih diadun dan bertindak balas dengan harmoni.

JUS DIET MATE 5 merupakan satu revolusi baru dalam produk diet di mana formula yang di temui begitu efektif di dalam mengatasi masalah kegemukan.

TANPA BAHAN KIMIA...TANPA SIBURTAMINE


JDM5 selamat untuk kanak-kanak hingga ke warga emas….

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://jusmate5naniey.blogspot.com
YM ~ naniey5357 (cgnaniey5357@yahoo.com)
Call ~ 0199637977
Back to top Go down
View user profile
naniey5357



Number of posts : 7
id Penaja : ijam78
Registration date : 2008-09-03

PostSubject: Re: JUS MATE 5 PRODUK PELANGSINGAN YANG SELAMAT   Wed Sep 03, 2008 11:52 am

KEBAIKAN JUS MATE 5

~ Mudah
~ Berkesan
~ Semulajadi
~ Selamat
~ Tanpa rasa lapar
~ Tanpa rasa sakit
~ Tanpa bersenam
~ Bertenaga dengan minda yang cergas
~ Menyihatkan jantung
~ Bagus untuk kencing manis dan darah tinggi
~ Membantu kesuburan wanita
~ Bagus untuk saraf dan sendi
~ Melancarkan usus
~ Merawat masalah kemurungan, susah tidur
~ Merawat migrane dan gastrik
~ Mengatasi masalah stroke mengurangkan kolestrol


---------------------------------------------------------------------------------------------------

http://jusmate5naniey.blogspot.com
YM ~ naniey5357 (cgnaniey5357@yahoo.com)
Call ~ 0199637977
Back to top Go down
View user profile
naniey5357



Number of posts : 7
id Penaja : ijam78
Registration date : 2008-09-03

PostSubject: Re: JUS MATE 5 PRODUK PELANGSINGAN YANG SELAMAT   Wed Sep 03, 2008 11:56 am

SOALAN LAZIM TENTANG JUS MATE 5 YANG ANDA HARUS KETAHUI..

1. Adakah perut akan memulas-mulas jika mengambil JUS DIET MATE 5 ini?
~Tidak, anda tidak akan merasa sakit perut memulas. Apa yang anda rasa adalah macam biasa sahaja dan selesa.

2. Bagaimana lemak di buang?
~Lemak-lemak dalam badan kita akan dibuang dalam bentuk tenaga. Setiap orang memerlukan jumlah tenaga yang berlainan mengikut berat badan, jantina dan umur masing-masing. Contohnya:~
~Seorang wanita dewasa, berat badan 80kg, Aktiviti harian dalam kategori sederhana aktif, tenaga yang diperlukan olehnya dalam sehari ialah 2400kcal.

~Pengguna Jus Diet Mate 5 ditekankan untuk mengambil makanan dengan jumlah tenaga sehari 1000kcal sahaja.Jadi, tenaga selebihnya iaitu 1400kcal akan diambil dari lemak-lemak yang terkumpul di dalam badan. Begitulah bagaimana ianya berfungsi menyingkirkan lemak.


3. Bagaimanakah ianya berfungsi mengenyangkan?
~Jus Diet Mate 5 (JDM5) yang diambil pada tengahari mula menjalankan tugasnya.
~ Ia akan mula mengaktifkan sel-sel untuk menukar gula kepada tenaga dan memecah lemak kepada tenaga.
~Ia mula aktif merangsang sel-sel otak untuk menghasilkan neurotransmitter serotonin mengubah rasa lapar dan tabiat pemakanan anda.
~Guar Gum dan Soy Protein menjadikan perut anda ketat dan kenyang.


---------------------------------------------------------------------------------------------------
http://jusmate5naniey.blogspot.com
YM ~ naniey5357 (cgnaniey5357@yahoo.com)
Call ~ 0199637977
Back to top Go down
View user profile
naniey5357



Number of posts : 7
id Penaja : ijam78
Registration date : 2008-09-03

PostSubject: Re: JUS MATE 5 PRODUK PELANGSINGAN YANG SELAMAT   Wed Sep 03, 2008 12:01 pm

JUS MATE 5 SINGKIRKAN BAHAN KIMIA DARI BADAN

Soalan :
Assalamualaikum dr....
Dalam proses penurunan berat badan...
saya turut melakukan senaman dengan set gym dan berlari di atas treadmill.

Minggu keempat pengambilan jdm saya berlari atas treadmill dalam tempoh 40 minit tanpa henti....bau peluh saya agak pelik ketika itu...seperti bau bahan kimia.

Adakah ketika itu JDM sedang menjalankan fungsinya menyingkirkan bahan kimia seperti
(pil langsing dan ubatan yang pernah diambil ) sebelum ini.

Untuk pengetahuan doktor ketika di zaman kanak - kanak saya banyak makan ubat untuk masalah asthma saya dan ia antara punca kenaikan berat badan saya dari kanak - kanak lagi. mintak maaflah doktor kalau saya ni tanya detail sangat...saya guru sains..so , setiap perkara perlukan sebab dan penjelasan.


Jawapan
Badan mengeluarkan toxin dgn tiga cara

1. najis
2. Air kencing
3. perpeluhan.

Saluran 1 memerlukan sistem hati dan usus yg sihat, manakala saluran 2 memerlukan buah pinggang yg sihat.

penyingkiran bahan lipolisis lemak, wasted metabolisma badan bermula dgn peningkatan fungsi hati dan buah pinggang . JDM melalui L-Carnitine, HCA meningkatkan metabolisma sel-sel lemak, dgn menghalang pembentukan lemak, gula diguna dgn optima dan tidak disimpang sebagai lemak, dan lemak dihancurkan.

HCA mampu meningkatkan neurotransmitter SErotonin utk menghalang rasa lapar,.Beta-caroten, anti -oxida lain yg terdapat dlm spirulina marawat kulit dan melindungi / stimulate Hati utk menghasilkan lebih enzim pembakarlemak dan pembuangan lemak dan sisa toxin,.ia juga melindungi hati dari tercerdera.

Mana kala Guar gum bersedia membersih dan merawat toxin dlm badan dgn memperhebatkan pembuangan melaluli usus. Peninglkatan C-amp ,..meningkatkan pengaliran darah kebuah pinggang dan kecekapan buah pinggang bertambah utk penyingliran wasted metabolism badan. Semasa pn melakukan senaman,.mekanisma 3 telah pn aktifkan,..byk darah ke kulit dan kelenjar peluh,..so , wasted / toxin yg hendak disingkir melalui dua saluran utama kini ,..juga di singkir pd kadar yg tinggi secara perpeluhan.

Dan ini adalah normal / tidak bahaya. Elok pn amalkan minum plain water yg mencukupi, utk mengantikan air yg hilang secara perpeluhan semasa 'workout.

TQ

drrozmey
Pakar Penyelidik Obesiti/ Pakar Sakit Puan
CEO HPM / JMC


===============================================

http://jusmate5naniey.blogspot.com
YM ~ naniey5357 (cgnaniey5357@yahoo.com)
Call ~ 0199637977
Back to top Go down
View user profile
naniey5357



Number of posts : 7
id Penaja : ijam78
Registration date : 2008-09-03

PostSubject: Re: JUS MATE 5 PRODUK PELANGSINGAN YANG SELAMAT   Wed Sep 03, 2008 12:13 pm

TESTIMONIAL PENGGUNA JUS MATE 5

Pn. Zie - sukar hamil.Saya baru cuba Jus Mate 5 selama sebulan.. selepas bermacam-macam cara untuk dapatkan second baby sejak 4 tahun lepas. Niat utama memang nak kurus, dan dapat turun dalam 5 kg dalam tempoh 30 hari ni. Dua hari lepas dapat tahu pregnant... so happy tak tau nak kata..

Pn. Rossaila - Kepenatan lepas bekerjaKini, yang nyatanya bila saya ambil 1 peket Jus Mate 5 lepas kerja, badan saya jadi bertenaga sangat.... mampu buat exercise 1 jam lebih.... Jus Mate 5... buat saya rajin & aktif!Cik Suzana - Obesiti 230kgDulu saya malu untuk keluar rumah. Nak bangun berjalan sendiri pun susah. Perlu bantuan ahli keluarga untuk bergerak. Kini saya dah boleh bergerak seperti orang lain, malah mula menambah pendapatan dengan menjadi pengedar Jus Mate 5.



--------------------------------------------------------------------------------------
http://jusmate5naniey.blogspot.com
YM ~ naniey5357 (cgnaniey5357@yahoo.com)
Call ~ 0199637977
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: JUS MATE 5 PRODUK PELANGSINGAN YANG SELAMAT   

Back to top Go down
 
JUS MATE 5 PRODUK PELANGSINGAN YANG SELAMAT
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» PELET LOHAN HEAD & RED UP
» Perlengkapan yang dibutuhkan aquarium laut
» Jenis-jenis Ikan Predator yang biasa dipelihara
» Hal-Hal yang Dipersiapkan Dalam Memelihara Aquarium Laut
» Ikan-ikan yang cocok untuk Aquascape

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Our Member's E-Shope :: BEAUTY & HEALTH :: Health-
Jump to: